TSMT és Brain Gym

2017-10-12

A mi TSMT, SINDELAR, NILD terapeutánk sorai! Keressétek bizalommal!

Az elmúlt évek tapasztalatai azt igazolták számomra, hogy egy kisgyereket nem lehet csak fizikai, testi fejlesztés oldalról megközelíteni. Sokszor azzal szembesültem, hogy ugyanolyan nehézségekkel küzdenek, mint mi, felnőttek. Nyomasztja őket, hogy valamit nem tudnak elvégezni, nem bíznak saját képességeikben. A kudarcot nehezen viselik, vagy emiatt inkább elkerülik a kihívásokat, mert félnek, hogy képtelenek megküzdeni az előttük lévő akadállyal, ami sikert is jelenthetne nekik.
Ezért arra jutottam, hogy kell egy olyan megsegítés, amivel érzelmi egyensúlyt is erősíteni lehet. Így elvégeztem egy Brain Gym kineziológiai alapokon nyugvó módszert, ami stressz oldásra, egyéni tanulási nehézségekre is jó hatással van. A fejlesztés könnyed és játékos mozgásos gyakorlatokon keresztül történik, melyek rendszeresen végezve csökkentik a teljesítményt hátráltató stresszt, erősítik az érzelmi hozzáállást, pozitív gondolkodást, motivációt, a koncentrációt, a jobb-bal agyfélteke integrációt.

Célom, hogy a két módszer, a TSMT és Brain Gym kiegészítse egymást, hisz mint tudjuk, „Épp testben, ép lélek”… J Ezért, ha azt tapasztalom, hogy valamelyik gyerkőc elakadt érzelmileg, akkor veletek egyeztetve, beépítem a stressz oldást, megsegítést a TSMT terápiába.
Illetve, lehetőség van arra is, hogy csak kifejezetten Brain Gym terápiában részesüljön a gyermeketek, ha egyéb tanulási nehézsége van és szeretnétek segíteni (összpontosítás, figyelem, olvasás és írás, látás és hallás, stb.).

Nyugodtan keressetek ezzel kapcsolatban kéréseitekkel, szívesen mesélek róla részleteket, tapasztalatokat.

Balogh-Lukács Johanna